25 saker vi får veta av den officiella Game of Thrones season 7 trailern.

SPOILERS!

SPOILERS VAR DET HÄÄÄÄÄR!

Ursäkta men blir SÅÅ hajpad av det här? När lannisterarmén börjar marschera!? RYSER!
Varför är det så långt till juli? Så känner jag just nu.

Så okej, följande får vi se (läs på egen risk!):

1. Jaime står kvar vid Cerseis sida. Detta fastän hon avslutade sjätte säsongen med att bli the mad queen och han historiskt sett ej uppskattat personer som eldar upp oskyldiga, t ex kvinnor och barn, i löpeld. Men aja. Saker kanske är annorlunda om det är ens tvillingsyster och älskare.

2. Cersei har även bytt ut sjugudastjärnan i fönstret i Red Keep mot ett Lannisterslejon. Hon är Westeros egna Gustav Vasa.

3. The Mountain har fått en ännu läskigare rustning.

4. Cersei säger att oavsett vad kommer de att besegra ”IT”, inte ”them”. Och det är väl rätt sant, det är inte bara människor bland hennes fiender – både drakar och döingar väntar. Nu verkar hon ha fått reda på det dessutom.

5. Cersei säger att hon och Jaime är de enda Lannistersarna kvar. Ironiskt nog var det med exakt de premisserna som Dany startade för exakt 6 säsonger sen, tillsammans med sin bror och ingen annan. Som de sista Targaryen på denna jord.

6. Samtidigt: Dany landsstiger på Dragonstone. Platsen där hon föddes. Allt hon har drömt om i sitt liv.

7. The Unsullied stormar ett Lannisterslott. Eventuellt Casterley Rock vilket innebär att de breder ut sig rätt friskt över Westeros.

8. En annan som sluter upp på Dragonstone: MELISANDRE!? Visserligen var det där hon brukade hänga med Stannis Not The Mannis och hennes senaste hem, men ändå! Kommer hon och hennes magi hänga på en ny sida nu?

9. Brienne skymtas i tryggt förvar på Winterfell. Tacka de gamla gudarna och de nya!

10. Och såklart: det kommer bli snöstormar och krig och brinnande skepp och drakar som slåss. Shit is going down!

11. Dothrakis in action för första (?) gången i Westeros.

12. Jon Snow försöker strypa Littlefinger. Och inte på vilket ställe som helst, utan såklart I KRYPTAN DÄR LYANNA STARK ÄR BEGRAVD.

13. Arya kommer vara i ett slott (åtminstone en stenbyggnad). Hoppas man för mycket om en hoppas på Winterfell?

sub-buzz-1891-1495763044-1

14. NEJ, inte för mycket! Var skulle hon annars byta ut sina trasor och hitta en sån här starkig outfit?

15. Stark family reunion känns 98% trolig!

sub-buzz-18846-1495761244-13

16. Bilder från The Wall och Castle Black. Hoppas på återförening med Edd! Tyvärr är väl följande även en trolig återförening: The Night King. Något verkar skrämma Jon och Tormund och andra wildlings i snöstormen i alla fall.

17. Ellaria Sand och Yara Greyjoy pussas. Även om Yara inte ser helt nöjd ut? Älskar representation av starka självständiga HBTQ-kvinnor who gives zero fucks om gamla gråa gubbars åsikter. Såna som bara snor åt sig flottan och tar lagen i egna händer när andra inte fattar att kvinnor också kan regera.

18. Det är krig och eldar på Pyke. Alltså kommer Euron få en större roll denna säsong? Såklart. Varför skulle han annars ens komma in i serien? Jag spår nämligen honom som den nya super bad guy efter Joffrey och Ramsay. Vi måste ju få känna lita pulserande vrede i Game of Thrones.

19. Jorah (eller annan infekterad arm) ser ut att ha hamnat i finkan.

20. Det hettar äntligen till mellan Greyworm och Missandei. Gullisar!

21. Någon knuffar omkull ett Lannisterlejon på en strategisk krigskarta. Är de ute ur leken nu? AHH!

22. Okej en till fanteori (vill du ej höra så hoppa till punkt 25!). I början står Cersei och Jaime på en fantastisk golvkarta:

GoT-S7-T-7-Map-Room-Cersei-and-Jaime

23. Cersei står vid The Neck (aka Moat Cailin) och Jamie vid The Fingers (där Littlefinger kommer ifrån).

24. Varför står de prick där om inte Jaime ska lägga sina fingrar runt Cerseis neck. VA VA VA? King slayer, queen slayer. Potato, potato.

25. Och det stora kriget är till slut här! Det lär ju vara kriget mot de dödas armé. Jon skulle inte använda de orden annars, han har ju perspektiv på saker och ting. Han skulle inte bry sig om någon himla järntron, han har mött de isblå ögonen. Han bryr sig om överlevnad!

OBS! TIPS! Varje frame har brutits ner och analyserats på Buzzfeed.