41 saker vi (typ) får veta av den andra officiella Game of Thrones season 7 trailern.

SPOILERS!

UTFÄRDAR SPOILERVARNING!

Den andra officiella trailern för säsong sju basuneras ut med följande ord:
It may be the first day of summer, but #WinterisHere

I förra trailern fick vi reda på följande 25 grejer. OCH NU FÅR VI ÄNNU MER JUICY DETAILS. Låt oss konspirera kring innehållet, kompisar!

bran2

1. Kolla här vilka som knackar på murens port! Två personer, varav en i en släde.

2. Ska vi bara kort kolla på en promobild som släpptes inför säsong 7 på Bran och Meera:

rs_1024x759-170420113519-1024.got-season-7-12

3. Två personer! Varav en i en släde.

4. Välkommen ut från The Land of Always Winter. Lite tråkig info till er bara: det har blivit vinter på andra sidan också.

5. Och välkommen och välkommen, jag vet inte alltså. En rätt populär fanteori är att när Bran (eftersom han sabbade allt pga nyfikenhet – JAG HATADE NICKE NYFIKEN PGA SÅNA HÄR SAKER, LÄGG ÄGG BARA – t ex dödade Hodor, dödade Three-Eyed Raven, blev själv Three-Eyed Raven utan erfarenhet (lite som amerikanska presidentvalet, så det är väl kanske ej hela världen) alldeles för tidigt samt DET VIKTIGASTE: skaffade sig lite *härlig* närkontakt av femte graden med The Night King) korsar gränsen till Westeros så kan The Night King också göra det. Synd.

6. Vi hoppas att det ej stämmer och ber om en trevlig och fredlig Stark reunion istället.

7. Vilket känns ännu mer troligt efter denna trailer pga följande:

bran1

8. Titta på nummer ett markerad i fotot ovan: röda löv! Ett Weirwood! Och kanske kanske är det Godswood of Winterfell.

Winterfell_Godswood

9. Låga grenar har det i alla fall.

10. Kolla på punkt nummer två markerad på bilden med Brann i rullstol: SNYGGA KLÄDER!

11. Igen, såhär såg Bran och Meera ut i promobilden:

rs_1024x759-170420113519-1024.got-season-7-12

12. Skruttkläder, det är vad det är. Var skulle Bran hitta alldeles färscha starkiga och rika kläder? OM INTE PÅ WINTERFELL. VAAA?

brienne

13. Där vi även finner Brienne och Pod i trygghet.

beric

14. Annars blev jag helt spontant allra gladast av att se Berics lilla nuna.

15. Liten påminnelse: Beric Dondarrion är alltså ledare av Brotherhood Without Banners. En liten rebellgrupp som organiserade sit motstånd mot bl a Joffreys regim, som är fristående från flaggor, gränser och plikt, är allmänt snygga och rebelliska och bra på pilbåge och sådär ba. Sånt man blir kär i!

16. I slutet av säsong sex fick vi även se att The Hound slöt sig samman med brödraskapet och vi alla kände en kollektiv önskan om att de ba ska bege sig norrut, hjälpa Sansa och Jons fight mot vinterzombies samt att Sandor och Arya skulle bli återförenade och bästa vänner 4-ever.

hound

17. Älskade lilla tuffa hjärtegrynet Sandor är även han med i trailern. I vinterskrud! I en fight! Antagligen på samma ställe som Beric är då kan en anta. Om en bara kunde få reda på var han är. Det ser ju rätt vintrigt ut.

beric2

18. Nämen! Kolla där! Precis bakom Jon Snow: en person med brinnande svärd! Så tokigt!

bran3

19. Och helt plötsligt dyker en armé av korpar upp. Varav en får väldigt wargiga ögon!? Jag känner ba att om Warg-Bran leder en flock fåglar som räddar livet på Jon, Sandor, Beric och Tormund så kan vi förlåta det som hände i Three-Eyed Ravens grotta. DEAL?

jon

20. Liten parentes men: har inte Jon Snow blivit krallig?

jon2

21. Varför står de där killarna bara där? Typiskt killar, står och latar sig och tittar på och gör inget förrän de blir instruerade.

jon3

22. Ser inte den här personen i väldigt jonliknande pälskläder lite väl skadad ut? Dö inte igen nu. Tur att du eventuellt träffat på en ny person som kan återuppliva personer från döden efter att du skickade iväg barnaeldande röda häxan: Thoros of Myr som hänger i brödraskapet utan flaggor alltså. Hoppas han har kvar sin manbun.

23. En person vars hälsa och överlevnad som jag börjat bry mig orimligt mycket om: JAIME LANNISTER???

bronnjamie

24. Här på ett slagfält ser vi Jaime och Bronn. Ni får inte döööööö, vi har lärt känna varandra i sex hela säsonger nu?? YOU CAN’T DIE ON ME!

25. Måste du ens utsätta dig för såna här farliga situationer? DUMPA DIN GÄRI!

jamie2

26. Vi får även se när han rider över en krigszon. Eld i bakgrunden indikerar närvaro av drakar. Sååå Dany verkar gå efter tronen och the Lannisters? Det var ju mycket som tydde på att de stormar Casterly Rock i förra trailern.

27. MEN! Den döda personen som Jaime passerar här:

giphy (8)

Döingen har ju inte helt lannerstiga kläder? Utan påminner snarare om en tjänare av familjen Tyrell:

tyrellservant

Fast det här ser ju verkligen ut som Casterly Rock (som ligger högt upp på en klippa) (och Grey verkar pulla samma stunt som tillsammans med den första Daario Naharis (den aningen fulare Daario alltså) när de smög sig in i Meeren):

casterly-rock

28. I alla fall: måste ni hålla på att kriga om oviktiga grejer som kronor och troner när en riktig fiende kräver er enade? NI DÖR I ONÖDAN OCH VI ÄLSKAR ER JU! Grey Worm! Bronn! Jaime!

greyworm

29. KRIG ÄR DUMT! mvh Lillan i Greveholm

giphy (7)

30. ÄNTLIGEN! Dany claimar vad som är sitt. Dragonstone alltså.

Skända flaggan, svik fosterlandet, var onationell, skriv kuken på Stannis banner.

31. Men en liten grej som tyder på att Lannister vs Dany unsullied dothraki mega tribe inte är hennes enda slag: följande lilla lilla lilla bildruta som visas i en halv minisekund:

jon4

32. JON SNOW FÖR FÖRSTA GÅNGEN NÅGONSIN UTAN BLÅTT FILTER PÅ!

33. Han verkar åka söderut. Samtidigt får en höra Jons röst där han pratar om att förfäder blev tvungen att slå sig samman för att överleva och att vi måste göra det nu och att hotet är riktigt och lalalalala.

34. DANY + JON = SUPER TEAM!

35. Stek The Night King, Drogon!

euron2

36. Okej så det verkar som att Euron har hittat träd och gjort sig en flotta.

euron

37. Och seglar mot Kings Landing alltså!!!

jubel

38. Är det pga Eurons närvaro invånarna av Kings Landing jublar? Vi vet ju att de kastade bajs på sin nuvarande regent redan innan hon went mad queen och eldade upp oskyldiga i löpeld.

39. Tips, kompisar: jubla inte! Jag svär, Euron är den nya Joffrey/Ramsey: ett vider som får blodet att koka!

40. Nu till det viktigaste: vem är det som drar sitt svärd i gassande sol?

cleganebowl

41. Sandor The Hound Clegane som ska hämnas på sin zombiebror? Hoppas. Och hoppas att han vinner och belönas med kyckling och kärlek.

Det var allt! Snart kör vi på riktigt! 17 juli!