64 punkter om vad i helvete det är som händer i Westworld säsong 2 avsnitt 4.

Hej kompisar! På allmän begäran (sköjaaa) (angående allmän begäran alltså) (på 7 personers begäran) får ni här ett klassiskt Westworld-inlägg.

Spoilervarning såklart för det här inlägget innehåller cirka inget annat än spoilers.

westworld-spoiler

1. Såååå odödlighet dårå.

2. Hostarna hostar inte bara parkens turister genom lustfyllda äventyr och spänning, utan även människors brainz i sin kropp.

3. Känns spontant som en dålig idé.

4. I alla fall: hur ser man skillnad på en host med helt kodad bakgrund och en host som också har helt kodad (?) bakgrund men vars data kommer från en människas liv?

5. Jag tycker vi kan kalla dem för host och människohost.

6. Jaaa jag vet att ett övergripande tema handlar om människovärde och var gränsen går. Sorry då. Människobaserad host…? Och Robotbaserad host?

7. BACK TO THE STORY och skillnaden: vi har ju sett när de öppnar upp de robotbaserade hostarnas huvud för att komma åt deras kärna.

8. T ex när Fares Fares skar upp skallen på någon och gojsar runt för att plocka upp själva kärnan i en behållare

9. Robotbaserade hostarnas kärnblubbsbehållare är vita, medan kärnblubbarna i människobaserade-host-experimentrummet är röda.

10. Kom ihåg det! Det är bara så vi ser skillnad!!!

11. Bernard snodde en röd! VEM SKA HAN GE DEN TILL?

12. Vem vill ha evigt liv? Eller tjäna pengar på evigt liv?

13. Ford? Och Bernard the minion är kodad för att jobba för honom.

14. Ford hade ju dessutom flera såna hemliga labb där han gjorde hemliga hostar. Gjorde han en klon av någon (sig själv?) vars brainz ska importeras via den röda blubben? Det tror jag!!!!1

twwt

15. Frågan är om klonen blev klar eller om det är Bernards uppgift att sätta igång den – vilket han ännu inte har gjort??

16. Om den blev klar går den runt bland oss redan!

17. Vet ej varför, men får chills av denna tanke.

18. Det kan ju också vara så att den människobaserade *hjärnan* är insatt i en syntetisk robotkropp som inte alls stämmer med original hjärnägarens utseende.

19. KAN DET VARA FORD? I en annan kropp?

20. Är Bernard ens Bernard? Har man satt in en röd blubb i hans huvud med någon annans personlighet?

21. Finns det flera Bernards? ÄR EN BERNARD DEN VANLIGA ROBOBERNARD (som är baserad *löst* på Arnolds personlighet) OCH DEN ANDRA ÄR EN ROBOKROPP (som ser ut som Bernard/Arnold) FAST MED ARNOLDS EXAKTA PERSONLIGHET?

22. En annan misstänkt är Peter Abernathy vars kropp innehöll crazy avancerad kod = en människas bakgrund? Va vet jag!

23. Vad vet vi om denna person som vill äga den röda blubbhjärnan och ha evigt liv? Bland annat följande:

24. Hen verkar ha samma agenda som Ford har (vilket i sin tur pekar på…. Ford)

25. Fords plöstsliga change of mind och sympatier för hostarna kanske beror på att han själv tänkt bli en host 4-ever : – ) : – ) : – )

26. Hans medkänsla berodde bara på egoism. Såklart. Forsatt gaggig gubbe.

27. Alternativ: hans change of minde beror på att han förstod vad Arnold menade, den poäng som var så viktig att Arnold tog sitt eget liv för att bevisa. Gränsen mellan människovärde och rätt till liv osv.

28. Så i en homage till sin förra partner och för att bevisa hans poäng är Arnold *människohjärnan* som får eget liv

29. NUUU måste vi börja bli observanta, kompisar. Och börja titta på detaljer.

30. Nämligen Bernarnolds ärr.

31. Bernard the robo sköt sig själv i säsong 1 och har sedan dess ett ärr i tinningen.

32. Bernard den uppspolade, som blev uppspolad på stranden två veckor efter massakern saknar ärr.

buzz

33. Infografik från Buzzfeed : – ) : – ) : – )

34. Bernard den uppspolade/oärrade verkar också ha mycket bättre syn. Aja.

35. VAD INNEBÄR DET HÄR DÅÅÅÅÅÅ????

36. Förutom att det är två (?) Bernards.

37. Bernard utan ärr är fett förvirrad. Han är inte Bernard. HAN ÄR ARNOLD! Jag vet att allt det här låter som ett påstående, men det är nog en fråga.

38. Han reagerar ju ungefär som den inspärrade Jim Delos när robokroppen försöker stöta bort människohjärnan.

39. Bernard med ärr är den vanliga Bernard, in the past, som stjäl den röda hjärnblubben för att skapa Arnold. Som för övrigt också är sin föregångare.

40. Bernard = personen som var med Elsie i labbet, blev uppläxad av Dolores, som Charlotte introducerade de där läskiga ailenrobotarna för i labbet och letade Abernathy med. Det här är the past.

41. Arnold = personen som går runt med säkerhetsgänget. NUTID. Och som blev uppspolad och som kollar på tigern.

42. ELLER!!!!!!! Så är det inte alls Ford som skapat den nya Arnold utan *dam dam dam daaam* DOLORES!!!!!!!!!!!!!!!!!

43. Första sekvensen i säsong 2 var den här:

44. En grej som är märkligt i den här scenen är att det är den enda som är *wide screen*. VARFÖR? Det betyder ju NÅGOT.

45. Tänk om det inte är back in the days när Old Arnold pratade och läste för Dolores, utan i framtid/nutid och Dolores är den som testar New Arnold (som alltså har en röd hjärnblubb i robotkropp) och hans ”mall” och kognitiva platå. Som William gjorde med Jim Delos i den märkliga experimentlägenheten som påminner om Dharma Initiative. Från Lost alltså.

hqdefault

mullen

46. Men vad vet jag.

47. Andra teorier är att det är Jim Delos som har blivit Papa Abernathy.

48. Varför tror man det här då?

49. I säsong 1 ballar Abernathy ut och blir medveten om sin bakgrund, hoppig i sinnet och ser saker som annars skulle ”doesn’t look like anything to me” när han får se ett fotografi från nutid. Moderna taxibilar och lampor och sånt. SAMT JULIET DELOS. Jim Delos dotter aka Williams fru.

buzz2

50. Har Charlotte något med det här att göra? Hon letade ju efter Abernathy tillsammans med Robo-Bernard pga all information han förvarar.

51. På tal om Juliet Delos. Något är jävligt fishy med hennes självmord. Annars hade man ju fått veta mer om det!!!11 Det är inte en slump att de undanhåller information.

52. Är det hon som får leva 4-ever?

53. Eller William som är så himla säker på hur världen är och odödlighet och robotar? Kanske omedvetet till och med. Det kanske är Ford som jävlas med honom pga hatar varandra och William har ingen aning om att han är en människohjärna i en robotkropp.

54. Eller medvetet för att William vill vara likvärdig sin sanna kärlek Dolores och om hon är medveten och lever 4-ever och väljer honom kan deras kärlek bli sann. Dolores inser då att kärlek är starkare än hämnd och alla lever lyckliga i alla sina dagar.

55. Oavsett känns ju målet för detta spel som Ford komponerat som evigt liv och självständighet för artificiell intelligens. Det spelar kanske inte så stor roll om man kallar det för Saligheten (som The Confederados), ett vapen för att utplåna mänskligheten (Dolores/Wyatt) eller mitt största misstag (William i svarta hatten).

symbol

56. En ny logotyp! I labbet och i den märkliga koden syns den, men även på Williams dotter Emilys karta.

57. Sååå hon har också något i kikaren och verkar vara på jakt efter det här hemliga projektet. Och hon verkar dessutom inte ha så särskilt bra relation med gamle Bill.

58. Kul att se Elsie.

59. Ghost Nation verkar ha moral och etik och behandlar människomänniskor snällt. Oväntat eftersom de målats upp som galna mördare.

60. Är Hector sådär kär i Maeve på riktigt pga har blivit en självständig tänkare eller har hon fixat hans persona?

tiger-grace-ghost-nation

61. Nu vet vi ju också hur tigern tog sig till Westworld för övrigt. Westworld sitter ihop med andra parker. T ex The Raj – den härligt koloniala epoken i Indiens historia där Emily går in, för att sedan hamna hos Ghost Nation.

62. Har ni kollat Delos hemsida förresten? Det finns totalt 6 parker, men bara tre är öppna för allmänheten: Westworld, The Raj och Shogunworld (Japans edoperiod).

63. Under säsong 1 fanns det även en karta så man kan förstå hur parken sköts. Insider har lagt till förklarande bilder. Kolla här ba:

mesa

64. Annars var det inget Maeve eller Dolores i veckans avsnitt va? Team Maeve är på väg till Shogunworld för att hämta hem sin dotter och Dolores har bestämt sig för att bege sig till sitt hem i Sweetwater.

65. Fortsättning följer!!!!!!