Fashiontips! 3 timmar kvar av Black Friday-helgen!!

13059044_56_B

En sammetsbody från Mango. Ni vet ju redan att min fashionrule number 1: rymdigt = alltid bra. Här kommer ett tillägg: häxigt = alltid bra (nästan).

Och det här är den perfekta blandningen av rymd och häxa. Lyxigt vampigt sammet med helt perfekt brodyr! Lagom spexigt och lagom förföriskt.

hmprod

PERFEKT färgad pälsjacka. Rätt 70-taliga snitt så mycket snyggt till byxor med vida ben tänker jag. Från H&M men finns väldigt få storlekar kvar, så en får kanske hålla koll på returer eller leta i butik.

WHYRED_74WW1049_JANNINE_449_1

Såg att Elsa Ekman hade det här settet på STHLM fashion week i augusti och har ej kunnat släppa det evör sinz. Från Whyred.

TS04E15MBLK_Zoom_M_1

Jag är tyvärr ännu inte över transparent mesh + brodyr. Åtminstone inte när det gäller getingar och känns väldigt Dior t ex SS17 men också Chanel Couture AW 2016. Från Topshop.

8431285-4

Drömmig pufferjacka från ASOS.

lindex

Vill avsluta med ett slow fashion-tips i alla fall: jättefin tröja från Lindex i alpacka- och ullblandning.

Ull är både ett slitstark och funktionellt material (alltså jag som svettas ihjäl oavsett årstid använder helst inte syntetmaterial <– josef brukar trycka att jag är en snobb) (om jag inte vill simma runt i ett svetthav) (vilket jag inte vill) (men ull värmer och håller en torr utan att man blir svettig alltså), men tar inte lika mycket resurser att producera som t ex bomull.

Ull kommer ju från djur såklart och slowfashionbloggen skriver bra om att välja sina strider och fundera på vad som är viktigt för en när man väljer att handla hållbart.

Black Friday får ju mycket kritik för att vara konsumtionshetsande, men för mig har rea varit en möjlighet att ha råd med plagg som produceras schysst eller kommer hålla i många år osv. Särskilt under perioden då jag var en föräldraledig student. Det var sista tipset från mig! HERRÅ!