Några kommentarer på Gucci Cruise 2018.

SÅÅÅ nu är det äntligen dags för cruise collection och igår var det äntligen Gucci! Showen går att se i sin helhet här, om man inte vill se den tänker jag ändå kortfattat kommentera den i denna blogg. SMART.

_GUC0977

Visningen höll till på Palatinska galleriet i Guccis hemstad Florence. Tycker det är så fint??? En av mina favoriter på Instagram är Guccis creative director Alessandro Michele för han lägger upp så mycket knäppt, gammalt och fint från olika epoker i människans historia. Som en läskig antikhandel. Mycket renässans. Och ungefär så är Gucci cruise också.

_GUC1957

Den här looken är väl inte jättesignifikant för kollektionen MEN (!) det roligaste tycker jag är Guccis självironi. Och därför måste vi börja här, med den här logotoppen (”toppen”)(alltså det är nog ett linne??) (tror jag?) som under Cruise 2017 kom som t-shirt med gröna streck istället. Den ser så himla mycket ut som en billig ebay bootleg alternativt en mallorcamormors gamla 80-talstisha. Designen är en remake på en riktig guccitröja från 80-talet och t-shirten får man dessutom färdig med ett slitagehål uppe i halsringningen så att det ska se autentiskt old ut.

gucci 17

Så när en nu ska försöka skaffa sig en egen riktigt tacky och ironisk gucci bootleg på eBay kostar de flera tusen kronor???

gucci

 

gucci4

 

I alla fall: självironin fortsätter under Gucci Cruise 2018 där följande visas:

_GUC2119

GUCCY!
Och på andra modeller och plagg syntes texter som ”Guccify Yourself”. YES PLZ I WOULD LOVE TO, men jag är inte tillräckligt rik.

_GUC1818

Mycket 70-tals tant! Älskar dock t-shirten med en illustration av Ignasi Monreal som användes först i en PR-kampanj för Gucci under 2015 och har en look från catwalken SS16:

ss16

KUL!

_GUC2024

En gullig konstnärskille??

_GUC2151

Älskar också den här fula stickade tigern, vill ha en riktigt ful stickad tröja. Lite som dåligt uppstoppade djur i tröjform. Spexigt!

_GUC1701

Känns väldigt Moschino?

Men de älskar man ju eftersom man älskar tacky grejer.

mosch

 

_GUC0376 (1)

Vill ha denna klänning! Som en seriefigur och påminner om en av mina favvoguccilooks från fall 2016:

gucci2016

_GUC0657

Fint!

_GUC0688

Inte så fint??? Känns väldigt Kevin Federline och 2004. Eller som Snygg-Aaron i Mean Girls.

_GUC0788

Vem måste man vara för att kunna bära upp den (eller pulla den off som jag brukar säga hehe)?

_GUC2048

_GUC1864HERRÅ!