Söndagsmiddag: nasi goreng.

nga2

nga1

Hola amigos! Här kommer något ni efterfrågar (senast av Isabell idag): recept! Det här är ett oveggo recept som jag hittade i en Halv Åtta Hos Mig-bok (som jag gav till min pappa i födelsedagspresent en gång i tiden och sedan tjyvade tillbaka, hehe) som förvandlades till ett veggo.

Det här behövs:

1 tsk curry
½ paket saffran
3 dl ris
olivolja
200 g quornbitar
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 msk terriyakisoya eller ketjap benteng soja
2 knippen sparris
1 knippe koriander
salt
peppar
(lime)

Och såhär gör en:

1. Koka riset med saffran och curry (enligt anvisningen på paketet)
2. Stek quornbitarna tillsammans med soja, lök, vitlök och ingefära tills quornbitarna är genomstekta.
3. Tillsätt skivad sparris i stekpannan när bitarna nääääästan är färdiga.
4. Salta och peppra.
5. Blanda ihop med det (obs färdiga) riset och toppa med koriander och eventuella limeklyftor.

Vi hade också i en strimlad omelett (gjord på ägg, purjolök och gräslök) enligt Halv Åtta Hos Mig-boken, men det kändes nästan lite onödigt. Så en gör som en vill.