Världens lättaste och ostigaste maträtt: tortellinigratäng.

Processed with VSCO with a8 preset

När Josef är bortrest brukar jag kompensera med att äta hundra kilo ost till middag (eftersom han är vegan) (och vi alltid äter veganskt annars). Så igår bjöd jag in Magdalena på tortellinigratäng.

Det här behövs för cirka 3-4 pers:
Tortellini eller ravioli med ens favoritsmak (som rimligen borde vara spenat och ricotta)
Två paket färskost
Bladspenat
Sparris
Riven cheddar
Riven mozzarella
Salt

1. Koka upp tortellinin efter bruksanvisning
2. Stek sparris i olja och salt
3. Tillsätt färskost och bladspenat i sparrispannan och rör runt tills färskosten har blivit lös
4. Blanda ihop tortellinin och färskostsparrisröran i en ugnsform
5. Sprinkla (kommer ej ihåg vad det heter?? mvh salt bae) över riven cheddar och mozzarella på toppen
6. In i ugnen på 250 grader tills osten smält
7. ÄT! Vi åt med ännu mer ost; mozzarella, basilika och tomater plus vitlöksbröd. HCHF!